24.5 C
Tirana
E enjte, 25 Korrik, 2024
More
  spot_img
  spot_img

  Prag zgjedhjesh – Administrata e nis muajin me paga më të larta, ja rrogat e reja për 135 mijë punonjës

  Rritja e pagave për administratën publike hyn në fuqi këtë të hënë, më 1 korrik.

  Rritja përfshin 135 mijë punonjës të administratës shtetërore, konkretisht punonjësit e sistemit arsimor parauniversitar, punonjësit e sistemit shëndetësor, punonjësit e sistemit të sigurisë së vendit (Policia e Shtetit, Policia e Burgjeve, Garda e Republikës, Forcat e Armatosura, Mbrojtja nga zjarri dhe shpëtimi) si edhe punonjësit e nivelit zbatues dhe mbështetës të administratës shtetërore.

  Lista e sektorëve që përfitojnë nga rritja e pagave:

  Ushtria

  -Për ushtarin bazë, me rritjen e sotme paga e tij shkon në 71 mijë Lekë

  -Rreshteri, 80 mijë Lekë

  -Majori, 107 mijë Lekë

  -Koloneli, 158 mijë e 500 Lekë

  -Gjenerali, 190 mijë Lekë.

  -Të gjitha këtyre pagave u shtohet një trajtim ushqimor, prej 16 mijë Lekësh

  Zjarrfikësit

  -Asistent Zjarri (grada më e ulët) 60 mijë Lekë

  -Zjarrfikës 65 mijë Lekë

  -Kryezjarrfikës 70 mijë Lekë

  -Kryeinspektor zjarrfikës 85 mijë Lekë

  -Inspektor zjarrfikës 75 mijë Lekë

  -Komisar zjarrfikës 105 mijë Lekë

  -Drejtues zjarrfikës 155 mijë Lekë

  -Drejtues i parë zjarrfikës 140 mijë Lekë

  -Drejtues i lartë zjarrfikës 160 mijë Lekë

  Sistemi arsimor

  -Paga e mësuesit në arsimin e mesëm të lartë që ka kualifikimin dhe që ka vjetërsi mbi 15 vite pune eksperiencë do shkojë 98 500 Lekë.

  -Paga mesatare e mësuesit në arsimin e mesëm të ulët me mbi 15 vite vjetërsi shkon nga 75 800 në 96 000 Lekë.

  -Mësuesit e ciklit fillor me mbi 15 vite eksperiencë nga 72 mijë Lekë paga shkon në 95 200 Lekë.

  -Punonjësit e shërbimit psiko-social, paga mesatare shkon 910 Euro.

  -Për oficerët e sigurisë 800 Euro në muaj si pagë mesatare.

  Sistemi shëndetësor

  -Të gjithë mjekëve të përgjithshëm u rritet paga me 20 mijë Lekë mbi pagën ekzistuese.

  -Të gjithë infermierëve u rritet paga me 15 mijë Lekë mbi pagën ekzistuese.

  -Përfitojnë edhe punonjësit e administratës së sistemit shëndetësor, 15 deri në 20 përqind të pagës së tyre aktuale.

  Sektori i burgjeve

  -Rritja e pagave varion nga 13 deri në 27 përqind.

  -Rritja shkon nga 6 mijë Lekë, deri në 33 mijë e 600 Lekë e përshkallëzuar sipas gradave.

  -Aspirantët, pjesë e strukturës së Policisë së Burgjeve dhe do paguhen me 80 për qind të pagave të inspektorit.

  spot_imgspot_img

  Lajmet e fundit