19.5 C
Tirana
E mërkurë, 19 Qershor, 2024
More
  spot_img
  spot_img

  Lypësi i gëzuar

  Nga Ben Blushi

  Gëzimin e pashë në një udhëkryq. Në Dibër. Para se të hyj në Peshkopi. Po ecte në rrugë.

  Ca bën këtu,e pyeta

  Po lip,tha Gëzimi

  Si quhesh?

  Gëzim,tha Gëzimi

  Sa lek ke fituar sot?

  Shtatë mijë lekë, tha Gëzimi

  Cfarë pune kë bërë, i thashë

  Asnjë punë, tha Gëzimi

  Si asnjë punë, e pyeta

  Gjthmonë kam lipur, tha Gëzimi

  Po pse ke lipur, e pyeta

  Ma mësoi babai, tha Gëzimi

  Edhe babai ishte lypës ?

  Edhe ai lipte,quhej Faris,tha Gëzimi

  Ku lypte babai?

  Në Peshkpopi lipte

  Po në Tiranë ke shkuar, e pyeta

  Edhe në Tiranë kam lipur,tha Gëzimi

  Ku është më mirë në Tiranë apo në Peshkopi?

  Në Tiranë më kanë dhënë më shumë lekë, tha Gëzimi

  Cfarë pe në Tiranë,e pyeta

  Pashë Kuvendin Popullor,tha Gëzimi

  Kush ishte te Kuvendi Popullor,i thashë

  Ishte Haxhi Lleshi,tha Gëzimi

  Po tani ku është Haxhi LLeshi,i thashë

  Haxhi LLeshi ka vdekur,tha Gëzimi

  Sa fëmijë ke Gëzim, i thashë

  Dy fëmijë, tha Gëzimi

  Po ata cfarë bëjnë,e pyeta

  Janë në shkollë,tha Gëzimi

  Po gruaja cfarë bën Gëzim?

  Gruaja është e sëmurë me anemi,tha Gëzimi

  Po kur nuk ke lekë ku ha Gëzim?

  Në Xhami,tha Gëzimi

  Shkon në xhami,e pyeta

  Shkoj dhe falem,tha Gëzimi

  Kë ke takuar në xhami,e pyeta

  Muhametin,tha Gëzimi

  Cfarë ka qenë Muhameti ?

  Muhameti ka qenë i madh,tha Gëzimi

  Po pse ishte i madh,i thashë

  Ishte i madh me shekuj me vite,tha Gëzimi

  Cfarë ka bërë Muhameti,i thashë

  Ftonte njerëzit në bajram dhe ramazan,tha Gëzimi

  Do doje ta takoje Muhametin,e pyeta

  E takoj nganjehrë,tha Gëzimi

  Po ku e takon, Muhametin, i thashë

  Vjen të premteve,tha Gëzimi

  Po tani ku do shkosh,e pyeta

  Do shkoj në lokal,tha Gëzimi

  Cfarë do bësh në lokal,i thashë

  Do ha një pilaf me lekët që më dhe, tha Gëzimi

  Vetëm pilaf, e pyeta

  Edhe një tasqebaq, tha Gëzimi

  spot_imgspot_img

  Lajmet e fundit