2.5 C
Tirana
E premte, 8 Dhjetor, 2023
More
  spot_img
  spot_img

  Shqiptarët nuk paskan qenë edhe aq trima….

  Oficeri nazist Josef Fitzthum iu ankua Heinrich Himmlerit mbi ushtarët shqiptarë.

  Fitzthum shkroi se “aktualisht te njësitë ekzistuese nuk pritet ndonjë ndryshim në të ardhmen, edhe nëse me to punohet në mënyrë sistematike.

  Këto njësi kurrë as për së afërmi nuk do të bëhen trupë e konsoliduar, e aftë për aksion”.

  Josef Fitzthum e ilustronte skepticizmin e tij me një shembull:

  “Ushtari shqiptar është i padisiplinuar dhe frikacak.

  Gjatë sulmit të disa avionëve një batalion u shpërbë plotësisht.

  Pas kthimit te disa ushtarë haptas u konstatua se nga frika i kishin mbushur pantallonat”.

  Burimi: Fitzthum an Himmler über den Zustand albanischer Verbände, 23.5.1944, BArchB, NS 19/2071, Bl. 14. (E.Robelli)

  spot_imgspot_img

  Lajmet e fundit